KULTURNO VEČE NEDŽIBA VUČELJA ODRŽANO U SALZBURGU

Nedžib Vučelj je izlagao u New Yorku, Chicagu, Luxembourgu, Zagrebu, ...

KULTURNO VEČE NEDŽIBA VUČELJA ODRŽANO U SALZBURGU

Objavljeno na dan 17.02.2016 - 13:27 | Izvor: USKinfo.ba | USKinfo.ba


Udruženje BH dijaspora Salzburg na čelu sa predsjednicom Mirelom Delić i kordinatorom Ismetom Kišmetovićem, uz svesrdnu pomoć prijatelja Šefkije Skenderovića, Šefka Tukara, Ibre Bajrića, Rizaha Mehmedovića, organizirana je izložbe fotografija, promocija fotomonografije Une i književno veče, Nedžiba Vučelja. Nedžib Vučelj je izložio fotografije koje su nastale širom Bosne i Hercegovine i Sandžaka, a kako je istakao, ljepote Krajine izložene su u fotomonografiji Une, gdje se osim Une nalaze i fotografije kultrunohistorijskih znamenitosti, ali i prirodnih ljepota svih osam gradova Unsko-sanakog kantona. 

Tokom otvaranja izložbe i promocije fotomonograije Une, Nedžib Vučelj, je recitirao i domoljubivu poeziju prikladnu baš za one koji su daleko od svoje domovine. Tom prilikom je istakao da je Krajina najljepši dio Bosne, te pozvao sve prisutne da dođu i uvjere se u to. 

Na samoj svečanosti dogovoreno je da povodom Dana rijeke Une putem Udruženja „BH dijaspore Salzburg“ bude organiziran izlet za sve one koji žele pohoditi ljepote Krajine, kojom prilikom će grupa turista iz Salzburga i okolnih mjesta posjetiti Veliku Kladušu, Bužim, Bosansku Krupu, Cazin i Bihać, te ljepote Une od Mlinčića u Bosanskoj Otoci do Štrbačkog buka. 

Nedžib Vučelj je obećao da će biti dobar domaćin i vodič, te da se nada da će se saradnja posebno na kulturnom platnu nastaviti, jer su se već neki kulturni radnici iz Salzburga prijavili i za fotosusrete na Uni, koji će se ove godine održati i povodom Dana rijeke Une i povodom Una regate. Inače, polako se u dijaspori formiraju nova udruženja, kojima je za cilj afirmacije kulture Bosne i Hercegovine korz razne programske vidove saradnje matice i dijaspore, te pokušaj da se kroz udruženja lakše pokušaju riješiti neki problemi naših u dijaspori, pa su u tom smislu najavili da će od općina tražiti da da neke općineske službe rade subotom, kako bi oni lakše mogli regulisati neke svoje poslove obaveze, posebno kada su lična dokumenta upitanju, kojom prilikom je istaknuto da to već odčino radi općina Cazin.

Inače, Nedžib Vučelj je izlagao u New Yorku, Chicagu, Luxembourgu, Zagrebu, Frankfurtu, Linzu, te mnogim drugim gradovima širom svijeta, a izdavač fotomonografije „Moja Una“ je najposjećeniji bošnjački portal Bošnjaci.net sa sjedištem u New Yorku.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!