Kurz traži sankcije protiv članica EU koje ne registruju migrante

AUSTRIJSKI KANCELAR

Kurz traži sankcije protiv članica EU koje ne registruju migrante

Objavljeno na dan 04.05.2019 - 12:40 | Izvor: USKinfo.ba | faktor.ba


Austrijski kancelar Sebastian Kurz pozvao je na pregovore o novom sporazumu o Evropskoj uniji koji bi zamijenio sporazum iz Lisabona.

U obraćanju za austrijske medije, Kurz je istakao da postojeći sporazum iz Lisabona nije prilagođen problemima i izazovima s kojima se suočavaju zemlje članice EU. Podsjetio je da se nakon usvajanja Lisabonskog sporazuma 2007. godine Evropska unija suočila s krizom eura, migracijskom i klimatskom krizom i na kraju s Brexitom.

Naglasio je također kako se Unija treba mnogo više fokusirati na svoju vanjsku i sigurnosnu politiku, ali bez uspostavljanja europske vojske. Istakao je i da podržava reformu europskih zakona o konkurentnosti kako bi evropske kompanije bile efikasnije na globalnim tržištima.

Kurz je poručio da zagovara i "mnogo jasnije sankcije protiv članica koje se zadužuju, koje ne registruju i puštaju migrante da prođu, kao i za one koji ugrožavaju vladavinu prava i liberalnu demokratiju".
 

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!