Laburistička stranka reagovala na jučerašnju izjavu Irfana Čengića o nepozivanju Fikreta Abdića na sastanak u Vladi USK-a

Elma Đogić

Laburistička stranka reagovala na jučerašnju izjavu Irfana Čengića o nepozivanju Fikreta Abdića na sastanak u Vladi USK-a

Objavljeno na dan 11.02.2020 - 13:20 | Izvor: USKinfo.ba |


Na adresu USKinfo.ba stiglo je reagovanje Laburističke stranke na jučerašnju izjavu federalnog zastupnika Irfana Čengića, a koji je u Bihaću boravio u radnoj posjeti sa Komisijom za lokalnu samoupravu PD Parlamenta FBiH, na čijem je čelu. Reagovanje prenosimo u cjelosti: 

Reagiranje zastupnice Laburističke stranke BiH u PD PFBIH Elme Đogić na izjavu predsjednika Komisije za lokalnu samoupravu Predstavničkog doma Parlamenta FBiH Irfana Čengića objavljene na portalu N1 info, dana 10.02.2020. godine pod naslovom '' Čengić: Uskratio sam poziv Fikretu Abdiću, prekršio sam protokol svjesno''

Općina Velika Kladuša i njeni građani najbolji su  primjer  konstantnog kršenja ljudskih prava koja su im zagarantovana Ustavom Bosne i Hercegovine što govori i nedavna radna posjeta članova Komisije za lokalnu samoupravu Predstavničkog doma Parlamenta FBiH Unsko-sanskom kantonu. 

Frapantna je izjava predsjednika Komisije za lokalnu samoupravu PD PFBiH Irfana Čengića (SDP) u kojoj navodi da je svjesno prekršio protokol uskrativši poziv Fikretu Abdiću i njegovoj administraciji na sastanak jer mu njegov karakter ne dozvoljava da surađuje sa ratnim zločincem. 

Građani i javnost znaju da mlađahni kadar i uzdanica SDP-a ne bira  sredstva kojima se koristi  u svojim nastupima, da bi sebi i partiji kojoj pripada osigurao medijski prostor,  no ovaj potez je direktan udar na Ustav Bosne i Hercegovine. 

Podsjećam, Fikret Abdić je legalno i legitimno izbornom voljom građana Velike Kladuše na Lokalnim izborima 2016.godine izabran za načelnika Općine Velike Kladuše i nepoštivanje izborne volje građana Velike Kladuše od strane Komisije za lokalnu samoupravu Predstavničkog doma Parlamenta FBIH predstavlja jedan od najvećih udara na prava koja su nam zagarantovana Ustavom Bosne i Hercegovine. 

Prilikom preuzimanja mandata svečano smo dali izjavu da ćemo poštivati Ustav Bosne i Hercegovine, no ovakvim i sličnim primjerima vidimo da pojedinci iako se kunu u ovu zemlju i njene zakone radi ličnog napredovanja u karijeri olako prelaze preko toga. 

Tražim od rukovodstva Doma da zaštiti dignitet radnih tijela i da ne dozvoli da se lični stavovi pojedinih zastupnika reflektiraju kao stavovi  Komisija ili Odbora, te da se u ovom slučaju  utvrdi  da li je izjava zastupnika Čengića  jednoglasan stav Komisije za lokalnu samoupravu. 

Ukoliko to nije stav Komisije, držim do toga da se ista mora ograditi od postupaka Predsjednika komisije te da isti, zbog karaktera o kojem toliko časno govori, uputi javno izvinjenje načelniku Općine Velika Kladuša, njenoj administraciji i građanima Velike Kladuše. 

S poštovanjem!

Elma Đogić, zastupnica u PD PFBIH

Velika Kladuša, 11.02.2020. 
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!