Land of pyramids: Visočki enduro spektakl okuplja više od 215 učesnika iz 11 zemalja

BiH

Land of pyramids: Visočki enduro spektakl okuplja više od 215 učesnika iz 11 zemalja

Objavljeno na dan 02.04.2019 - 15:35 | Izvor: USKinfo.ba | radiosarajevo.ba


Utrka “Land of pyramids”, veliki motociklistički i adrenalinski spektakl, koji se već četvrtu godinu oganizuje u Visokom, održat će se 13. i 14. aprila i prema najavama organizatora dovest će brojne motocikliste i ljubitelje ekstremnih sportova u kolijevku srednjovjekovne Bosne i grad piramida.

"I ove godine četvrti dio utrke Land of pyramids ponudit će brojne zanimljivosti, a ono što je najzanimljivije jeste da zasad imamo 215 prijavljenih učesnika, mada postoje najave da će se još dosta vozača prijaviti na sam dan utrke. Zadovoljstvo nam je da ove godine imamo predstavnike 11 nacija, te da ćemo na ovaj način, uz podršku općine i privrednih subjekata, ponovo napraviti sjajnu promociju Visokog”, istaknuo je Emir Huseljić, član EMK “Enduro” Visoko i jedan od organizatora ovog spektakularnog događaja.

I ove godine centralno mjesto utrke bit će poznato visočko izletište Ravne, a kada je riječ o tehničkim detaljima, ovogodišnja staza bit će duga 48 kilometara, odnosno bit će duža za osam kilometara u odnosu na prethodnu godinu.

“Radovi na samoj stazi privodimo kraju, te je veći dio trase sprema, izmarkiran i očišćen. Ponosni smo što ove godine po prvi put imamo prvenstvo Bosne i Hercegovine u hard enduro disciplini pri SAMS-u te je, pored Cazina i Sarajevo, Visoko jedna od utrka koje će biti bodovane ove godine”, pojasnili su organizatori.

Inače, enduro disciplina podrazumijeva kombiniranje snalažljivosti, velike količine adrenalina, upornost, taktičnost i ogroman napor u savladavanju svih prepreka. Sigurno je da će svi posjetitelji ovog, za naše prilike neobičnog događaja moći da uživaju u senzacionalnoj utrci, koja je još prije četiri godine izazvala veliko interesovanje u Visokom, BiH i regiji.

Svi oni koji žele nešto više saznati o utrci u danima koji predstoje moći će to napraviti na oficijelnoj Facebook stranici Land of pyramids – Enduro Visoko.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!