Lavrov poručio Americi: Ne miješajte se u unutrašnja pitanja Venecuele

PORUKA POMPEU

Lavrov poručio Americi: Ne miješajte se u unutrašnja pitanja Venecuele

Objavljeno na dan 13.02.2019 - 09:56 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Ministar vanjskih poslova Rusije Sergej Lavrov upozorio je državnog sekretara SAD Mikea Pompea da Washington ne treba da pokušava sa miješanjem u unutrašnja pitanja u Venecueli, uključujući mogućnost upotrebe sile, saopćeno je iz ruskog Ministarstva vanjskih poslova.
U saopćenju se navodi da su Lavrov i Pompeo telefonom razgovarali o nedavnim dešavanjima u vezi sa globalnim pitanjima.

"Lavrov je upozorio SAD da se ne miješaju u pitanja Venecuele, a tu se podrazumijeva i upotreba sile kojom Washington prijeti, kršeći time međunarodne zakone", ističe se u saopćenju.

Mediji su ranije javili da SAD žele da predlože rezoluciju u Vijeću sigurnosti UN-a, u vezi sa održavanjem novih predsjedničkih izbora u Venecueli.

Neimenovani diplomatski izvor izjavio je za "Sputnjik" u nedjelju, 10. februara, da Rusija priprema svoj nacrt rezolucije kojom bi podržala Venecuelu i da planira da nacrt preda Vijeću sigurnosti UN-a.

Lavrov i Pompeo su razgovarali o nedavnim bilateralnim kontaktima u vezi sa Afganistanom i Korejskim poluostrvom, kao i sankcijama SAD Rusiji u vezi sa navodnim trovanjem bivšeg ruskog agenta Sergeja Skripalja i njegove kćerke Julije u Solsberiju u martu prošle godine.

"Šefovi diplomatija saglasili su se u vezi sa potrebom za nastavkom bilateralnog dijaloga u vezi sa Sirijom, u interesu sprovođenja Rezolucije 2254 Vijeća sigurnosti UN-a", dodaje se u saopćenju.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!