Lazar Angleov i trbušnjaci: Šta je tajna Bugarina?

Fitnes model

Lazar Angleov i trbušnjaci: Šta je tajna Bugarina?

Objavljeno na dan 18.04.2016 - 16:40 | Izvor: USKinfo.ba | body.ba


Jedan od najpoznatijih fitnes modela današnjice, bugarski zlatni dečko Lazar Angelov, zahvaljujući internetu i društvenim mrežama ne samo da je tokom posljednjih par godina stekao planetarnu popularnost, već je postao i uzor dobrom dijelu dječaka i mladih muškaraca koji su spremni prolijevati krv i znoj da bi izgledali poput njega.

Lazar, koji većim dijelom godine održava svoju kilažu na oko 88 kilograma, a za koju se mora priznati da "izrezana" djeluje impresivno na njegovih 180 centimetara visine, pravi je majstor u održavanju niskog indeksa tjelesne masti ispod 10 posto.

Uz kompletnu strukturu tijela, svakako da u prvi plan uskaču njegovi fantastični trbušnjaci, a za koje svi redovni posjetioci teretana znaju da su "najtvrdoglavija" mišićna grupa koju je jako teško dovesti do forme iz snova. U razgovoru za portal Simplyshreddered, Angelov je nedavno govorio baš o elementima kojih se čvrsto drži kako bi imao tako dobro izražene trbušnjake.

1. Uvijek složene vježbe i veća opterećenja

To da se s manjim kilažama i većim brojem ponavljanja radi faza definicije, čisti je mit koji kruži među slabo upućenima. Svi koji su napravili ozbiljnije projekte od svojih tijela, kao i Angelov ističu da su treninzi uvijek manje-više izazovni kada su opterećenja u pitanju.

"Ne obraćam pažnju na određene dane u sedmici, i odmaram samo kada zaista osjećam da mi je potreban odmor. Većinu vježbi koje radim su drugačije svakog puta. Samo složene vježbe poput čučnjeva, benč potiska i mrtvog dizanja, su uvijek prisutne, ali i njih pokušavam raditi na drugačiji način svakoga puta. Primijetio sam da većina personalnih trenera i fitnes modela konstantno pokušavaju promijeniti stvari kako bi izazvali stres mišića", pojašnjava Bugarin, koji prvenstveno misli na variranje s brojem ponavljanja i brojem serija u složenim vježbama koje jačaju cijelo tijelo, a u kojima učestvuju i sami trbušnjaci kao stabilizatori.

2. Ishrana kao osnovni element "klesanja" trbušnjaka

Kako svi ljudi imaju six-pack, razliku čini prije svega nivo masnih naslaga koje se nalaze između mišića i kože. Samim tim, jasno je da prvenstveno obraćanje pažnje na kvalitet ishrane i vodi do željenog cilja.

"U poređenju sa ranijim periodom, sada duže vrijeme održavam dijetu sa niskim unosom ugljikohidrata, umjesto održavanja ketogene dijete. Keto dijeta mi je rezultirala sa većim gubljenjem mišićne mase. Većinu vremena sam na dijeti sa kružnim ciklusima niskog unosa ugljikohidrata, jer sam u mogućnosti da održim snagu i gustoću mišića. S druge strane, držanje dijete s niskim unosom ugljikohidrata mi ne omogućava brzo topljenje masnih naslaga".

3. Vježbanje stomaka, ali ne svaki dan

Ovo će ponovo zvučati šokantno za početnike koji su pali na teoriju da Cristiano Ronaldo svaki dan napravi par hiljada trbušnjaka, pa zbog toga ima dobar six-pack. Pa Angelov ima daleko bolji, na kraju krajeva, on živi od tog six-packa za razliku od fudbalera, a istovremeno tvrdi kako trbušnjake vježba tri puta sedmično. Njegov trening stomaka se sastoji od tri vježbe, i svaku izvodi do otkaza.

- Trbušnjaci s opterećenjem, 4 serije do otkaza

- Dizanje nogu na vratilu, 4 serije do otkaza

- Bočni pregibi, 4 serije sa svake strane

Trbušnjaci se vježbaju uz druge mišićne grupe, obično na kraju treninga, a jako važan faktor u njihovom razvoju igraju kardio i HIIT treninzi, koji pomažu smanjenju masnih naslaga.TAGOVI

PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!