Legendarni Henry briše svoje profile s društvenih mreža, a pojasnio je i zašto

!

Legendarni Henry briše svoje profile s društvenih mreža, a pojasnio je i zašto

Objavljeno na dan 26.03.2021 - 15:10 | Izvor: USKinfo.ba | ba.n1info.com


Legendarni bivši reprezentativac Francuske i nekada fudbaler Arsenala i Barcelone Thierry Henry, poručio je kako će sutra izbrisati sve svoje profile s društvenih mreža, a pojasnio je i zašto.

Henry je nezadovoljan što je na društvenim mrežama toliko rasprostranjeno i malo kažnjivo zlostavljanje drugih korisnika, a ističe kako je jednostavno napraviti račun i ostati anoniman.

“Sutra ću obrisati svoje profile na društvenim mrežama, sve dok ljudi koji imaju moć ne budu u stanju regulisati platforme sa istom žestinom kako to rade kada se krše autorska prava. Količina rasizma i zlostavljanja koja se ogleda u psihičkoj torturi drugih je previše toksična da bi se to moglo zanemariti”, poručio je Henry i dodao:


“Mora postojati neka odgovornost. Previše je jednostavno napraviti račun, koristiti ga za zlostavljanje i maltretiranje drugih i ostati anoniman. Dok se to ne promijeni ugasit ću svoje račune na svim platformama. Nadam se da će se to desiti brzo.”

Henry je nakon završetka igračke karijere radio kao trener, a posljednji klub bio mu je Montreal Impact. Napustio ga je u februaru 2021. godine zbog porodičnih razloga.

Foto:REUTERS/Scott Heppell
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!