Legendarni teniser izjavom uvrijedio Đokovića i Srbe

Mats Wilander

Legendarni teniser izjavom uvrijedio Đokovića i Srbe

Objavljeno na dan 22.11.2016 - 11:51 | Izvor: USKinfo.ba | ba.n1info.com


Legendarni švedski teniser i TV komentator Mats Wilander poznat je kao osoba koja ne gaji velike simpatije prema Novaku Đokoviću.

Uoči finala završnog Mastersa u Londonu između Andyja Murrayja i Đokovića Wilander je izjavio da 'niko ne želi da Đoković pobijedi'. To je razljutilo građane Srbije i Noletove simpatizere zbog čega su stigli zahtjevi za otkaz Wilanderu te optužbe za ksenofobiju.
poslije čega su ga mnogi navijači putem društvenih mreža optužili za ksenofobiju i zahtjevali da mu se uruči otkaz. - See more at: http://www.avaz.ba/clanak/263340/napao-dokovica-wilander-ponovo-ujeo-na-hiljade-srba#sthash.azPPHjHv.dpuf

"Đoković je završni Masters osvajao već pet puta. Niko stvarno i ne želi da Đoković pobijedi osim možda nekoliko stotina Srba", rekao je Wilander, osvajač sedam Grand Slam naslova, koji je konačno dočekao da Murrayja vidi na vrhu svjetskog tenisa.

Britanac je sa 6:3 i 6:4 pobijedio Đokovića u velikom finalu i tako odbranio svjetski broj jedan.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!