Ljubav iza rešetaka: Bosanski gangster i krijumčarka kokaina se zaljubili u zatvoru

"Bonnie i Clyde"

Ljubav iza rešetaka: Bosanski gangster i krijumčarka kokaina se zaljubili u zatvoru

Objavljeno na dan 05.06.2017 - 14:01 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Michaella McCollum, bivši model, koja je zbog krijumčarenja kokaina služila kaznu zatvora u Peruu, u vezi je s bosanskim gangsterom Anthonyem Hamidovićem kojeg se dovodi u vezu s jednom od najvećih evropskih afera vezanim za trgovinu ljudima i eksploataciju djece.

Par se upoznao na služenju kazne u peruanskom zatvoru Ancon, nakon čega su započeli tajnu vezu koja se nastavila i nakon što je Michaella napustila Limu i otišla u Irsku.

Michaella i Hamidović razmjenjivali su tekstualne i videoporuke i planirali se sastati nakon što on odsluži kaznu u zatvoru kasnije ove godine.

Međutim, njihov plan mogla bi osujetiti bh. policija koja želi privesti Hamidovića kako bi razgovarala s njim o široko rasprostranjenoj mreži džeparenja po ulicama evropskih metropola. Policija vjeruje da je Hamidović povezan sa ovim kriminalom, a sedam članova njegove porodice već je optuženo za eksploataciju djece, trgovinu ljudima i ilegalni dječiji rad 2015. godine.


Hamidović je tada izbjegao hapšenje samo zbog toga što je već služio kaznu zatvora zbog prekršaja u vezi s drogom. Njegov otac i brat optuženi su da su trgovali djecom s Balkana koja su zatim odvođena u evropske metropole i pod prijetnjom silovanja ili fizičkog zlostavljanja morali su dnevno ukrasti 300 eura.

Kako njihovi prijatelji navode, Michaelle i Hamidović zaljubili su se u zatvoru i tajno se sastajali u onim dijelovima zatvora gdje su mjere sigurnosti bile manje oštre.

Nije poznato da li je McCollum, koja bi se navodno ove godine trebala pojaviti i u Big Brother showu, znala za Hamidovićevu prošlost, niti da li je bila umiješana u to.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!