Logoraš iz Sanskog Mosta: Pravda bi dijelom bila zadovoljena doživotnom kaznom za Karadžića

USK

Logoraš iz Sanskog Mosta: Pravda bi dijelom bila zadovoljena doživotnom kaznom za Karadžića

Objavljeno na dan 20.03.2019 - 12:52 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Nihad Ključanin, logoraš iz Sanskog Mosta koji je tokom 1992. i 1993. godine, osim u sanskim, bio zatvaran i mučen u koncentracionim logorima Manjača i Batković, kaže kako s velikim nestrpljenjem iščekuje drugostepenu presudu Radovanu Karadžiću.

"Nervozan sam i pomalo se bojim najgoreg, ali se istovremeno nadam najpravednijem. Pravda bi dijelom bila zadovoljena da Karadžiću u presudi bude presuđeno i za genocid u sedam općina za koje je oslobođen u prvostepenoj presudi te da kazna bude doživotna robija", rekao je Ključanin.

U razgovoru za Klix.ba ističe kako zna da njegovi saputnici Ahmet Zulić, koji je bio prvi svjedok Tužilaštva, i Mirzet Karabeg, također svjedok u ovom procesu, neće danas slušati izricanje presude, kao ni mnoge žrtve.

"Njima je počinjeno zlo pomoglo da ovaj svijet zauvijek napuste i ponesu svoju patnju, svoju bol i istinu u crnu zemlju", istakao je Ključanin.

Naš sagovornik je jedan od najvećih boraca za poslijeratnu pravdu i prava logoraša i bivši predsjednik Udruženja logoraša Sanski Most.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!