London je ne želi: Britanskoj ljubiteljici IDIL-a prijeti oduzimanje državljanstva

KAZNA DRŽAVE

London je ne želi: Britanskoj ljubiteljici IDIL-a prijeti oduzimanje državljanstva

Objavljeno na dan 19.02.2019 - 21:53 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Britanka Shamima Begum je dospjela na naslovne strane medija 2015. godine kada je sa svojim kolegicama iz londonskog aerodroma pobjegla u Tursku pa u Siriju, odnosno u okrilje Islamske države. Begum sada želi kući, ali bi zbog svoje prošlosti mogla ostati bez državljanstva.

Begum se već ranije pokušala vratiti u Veliku Britaniju, objasnivši da je situacija sada dosta gora nego kad je tek preselila u Siriju, te kako želi odgajati sina u Britaniji, piše Guardian.

Međutim, prema posljednjim informacijama, njene molbe vjerovatno neće biti uslišene te ona neće moći nazad u Veliku Britaniju jer će joj London vjerovatno oduzeti državljanstvo. Njen advokat je izjavio kako će učiniti sve što je u njegovoj moći da promijeni ovu odluku.

Povratak Britanaca koji su svojom voljom pobjegli na teritoriju pod kontrolom IDIL-a noćna je mora za britanske vlasti. Za one koji su bili teroristi i borili se u Siriji stvar je jasna, službeni London nikako ne želi da se oni vrate.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!