Lukač: Svi teroristi imaju vezu s BiH; Azinović: Da, neki se motiviraju pjesmom o Karadžiću

DE(KONTAMINACIJA)

Lukač: Svi teroristi imaju vezu s BiH; Azinović: Da, neki se motiviraju pjesmom o Karadžiću

Objavljeno na dan 04.08.2020 - 07:19 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova RS-a, izjavio je da skoro svi teroristički akti u svijetu imaju vezu sa BiH. Vlado Azinović, ugledni univerzitetski profesor iz Sarajeva, napomenuo je da se terorist na Novom Zelandu motivirao pjesmom "Karadžiću, vodi svoje Srbe" prije nego što je ubio 51 osobu.

Lukač je u programu emisije "Direktno" na ATV-u upozorio "na desetine paradžemata" i na "novi vjerski pravac u BiH – vehabizam".

"Sve i jedan teroristički akt u BiH upravo se desio od strane vehabija. Skoro svi teroristički akti koji su se desili na tlu Evrope, pa čak i na svjetskom nivou imaju veze sa BiH. 

Da li su ti izvršioci samih krivičnih dijela bili prisutni u BiH u toku rata ili poslije rata ili su imali kontakte sa ljudima u BiH upravo kroz ove paradžemate, ili su koristili oružje i municiju, eksploziv za izvršenje terorističkih akata na tlu Evrope, a da su imali veze sa BiH. 

Neka poveznica postoji sa najvećim brojem izvršenih terorističkih djela na tlu Evrope sa BiH i to je poražavajuće za BiH. Nemoguće je da ne budemo na udaru svjetskih policijskih agencija i svih onih koji se bave problemom terorizma u čitavom svijetu i da ne budemo prepoznati kao utočište potencijalnih terorista", kazao je ministar Lukač.


Vlado Azinović odgovorio je na Twitteru podijelivši tekst sa Alternativne televizije.

"Čovjek ima pravo. Terorist u Christchurchu na Novom Zelandu koji je 15. marta 2019. u dvije džamije ubio 51 nenaoružanu osobu, na putu do svog odredišta motivirao se slusajući u autu hit 'Karadžiću, vodi svoje Srbe' ( i pustio to na video stream)", napisao je profesor Azinović.

 

Foto:Klix.ba
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!