Maduro: Evropska unija nas uopće ne sluša, osuđena je na propast

ŽELI PREGOVARATI

Maduro: Evropska unija nas uopće ne sluša, osuđena je na propast

Objavljeno na dan 09.02.2019 - 13:12 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Predsjednik Venecuele Nicolas Maduro odbacio je ideološku prirodu saopštenja Međunarodne kontakt grupe za Venecuelu, ali je rekao da je Vlada spremna da pregovara "sa svakim bilo kada".
Maduro je na konferenciji za novinare u Karakasu rekao da Venecuela podržava dijalog koji su predložile države Meksiko, Urugvaj, Bolivija i Zajednica karipskih zemalja /KARIKOM/.

On je naglasio da Venecuela podržava svaku aktivnost koja promoviše diplomatiju, dijalog i kontakt među građanima Venecuele.

"Evropska unija mora da nas sasluša, da čuje našu istinu, a ne samo da sluša desničarske ekstremiste", rekao je Maduro. 

On je podsjetio da je Venecuela u više navrata rekla EU i šefici vanjske politike EU Federici Mogherini da mora da sasluša Karakas.

"Oni nas uopšte ne slušaju, oni su gluhi. EU je osuđena na propast. Mogherini će propasti ako bude slušala venecuelanske desničarske ekstremiste", rekao je on.

Međunarodna kontakt grupa saopštila je juče da će poslati tehničku misiju u Venecuelu kako bi pomogla da se isporuči humanitarna pomoć i raspišu izbori.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!