Maduro: Počele najvažnije vojne vježbe u historiji

Najveći manevri u ovoj zemlji

Maduro: Počele najvažnije vojne vježbe u historiji

Objavljeno na dan 11.02.2019 - 10:04 | Izvor: USKinfo.ba | avaz.ba


Predsjednik Venecuele Nikolas Maduro pokrenuo je "najvažnije vojne vježbe u historiji" Veneceuele, u okviru priprema odbrane zemlje nakon što su SAD i njihovi saveznici podržali samoproglašenog predsjednika Huana Gvajda. 

Vježbe će trajati do 15. februara i vjeruje se da će one biti najveći vojni manevri u ovoj zemlji u proteklih 200 godina, koliko država Venecuela zvanično postoji.

- Moramo biti spremni da branimo suverenitet, teritorijalni integritet i nezavisnost Venecuele - rekao je Maduro po dolasku u bazu Gvaikapuro u državi Miranda.

Gvajdo, koji se proglasio za privremenog predsjednika Venecuele u januaru i dobio podršku SAD i većine Evrope i zemalja Latinske Amerike, nije odbacio mogućnost "odobrenja humanitarne intervencije".

Administracija američkog predsjednika Donalda Trampa saopćila je da su sve opcije na stolu da se Venecuela riješi "diktatora Madura".

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!