Magazin Time Out naveo Bihać kao grad koji je idealan za kratko putovanje

Zauzeo 11. mjesto

Magazin Time Out naveo Bihać kao grad koji je idealan za kratko putovanje

Objavljeno na dan 01.12.2021 - 09:11 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba / Foto: Shutterstock


Magazin Time Out naveo je listu evropskih gradova koji su idealni za kratko putovanje, a među njima se našao i Bihać.

Na prvom mjestu našao se Arles u Francuskoj. U ovom gradu je Vincent van Gogh 1880-ih godina završio seriju slika Suncokreti. Spomenuta je i umjetnička četvrt Luma u kojoj se nalazi veliki broj multimedijalnih izložbi i umjetničkih instalacija. Tu je i najveća ulična pijaca u Provansi.

Drugo mjesto zauzelo je Brno u Češkoj Republici. Ovaj grad naveden je kao postindustrijski tehnolški centar koji ima bogatu kuhinju i dobra alkoholna pića.

Oni koji ga planiraju posjetiti naredne godine imaju sreće jer će se u okviru Industrial Project nekoliko industrijskih objekata po prvi put otvoriti za javnost. Bit će otvoren i preuređeni zatvor Kaznice iz doba vladavine Habsburške Monarhije.

Tu je i Kaunas u Litvaniji, koji je proglašen Evropskom prijestolnicom kulture. Ovdje će uskoro održati izložbe Yoko Ono, Williama Kentridgea, Marina Abramović i drugih cijenjenih umjetnika. Obavezno posjetite Nacionalni muzej umjetnosti M.K. Ciurlionis i Muzej zlih sila.

Na ostalim mjestima su: Odense (Danska), Ljubljana (Slovenija), Oslo (Noverška), Turku (Finska), Valencia (Španija), Sheffield (Engleska), Trikala (Grčka)...

Jedanaesto mjesto zauzeo je Bihać, koji je smješten na obalama Une. Nju je Time Out proglasio najljepšom rijekom Bosne i Hercegovine.

"Ovo je savršeno mjesto za za ljubitelje prirode koji žele uživati ​​u slikovitim pogledima na dolinu. Otvorena je biciklistička staza od centra grada do Tvrđave Sokolac. Japodski otoci i Eko-Selo Natura Art također su idealni za avanturu, ali i odmor", piše Time Out.

Nakon Bihaća su navedeni sljedeći gradovi: Liverpool (Engleska), Roterdam (Holandija), Milano (Italija) i Freiburg (Njemačka).TAGOVI

PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!