Marketing USKinfo.ba
Majkić: Izetbegović ima primjedbe na sve što se predloži

BiH

Majkić: Izetbegović ima primjedbe na sve što se predloži

Objavljeno na dan 06.12.2017 - 18:43 | Izvor: USKinfo.ba | ba.n1info.com


Unutar BiH ne postoji usaglašen politički stav i to se pokazalo danas u Beogradu pojasnila je za N1 Dušanka Majkić, te dodala da je to problem BiH, a ne Srbije.

Ona je potcrtala da nije moguće niti jedan ozbiljniji stav, kao što je pitanje Kosova ili pitanje granice donijeti bez saglasnosti sva tri člana Predsjedništva.

"Gospodin Izetbegović ima i dalje primjedbi, on ima primjedbe na sve što se predloži. On je poznat kao čovjek koji nema želju da se postigne bilo kakav dogovor", rekla je Dušanka Majkić u izjavi za N1.

Majkićeva je još ponovila i na današnjem sastanku iskazani stav da će se pitanje Kosova riješavati sinhronizovano sa Srbijom, tj. da problem Kosova nije moguće riješiti dok Srbija ne iskaže drugačiji stav.

"Ovo je na štetu svih onih koji žive u BiH jer dok Bošnjaci, kao najveći narod, ne pokažu spremnost da se krene putem pomirenja i pregovora ne krene sa druga dva naroda ne možemo ništa postići", rekla je Majkićeva.

Komentarišući pristup Srbije kada je razgraničenje u pitanju ocjenila je da je princip "metar za metar" krajnje racionalan.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2015 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!