Majkić: Šarović vraća dug Izetbegoviću, a SNSD neće dozvoliti da se obesmisle izbori

FORMIRANJE VLASTI

Majkić: Šarović vraća dug Izetbegoviću, a SNSD neće dozvoliti da se obesmisle izbori

Objavljeno na dan 03.08.2019 - 22:30 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Delegatkinja SNSD-a u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Dušanka Majkić poručila da je da se vlast u BiH ne može formirati bez SNSD-a i da ova stranka neće dozvoliti da se obesmisle izbori.

"Kako je moguće da se oni, koji su izgubili izbore, preporučuju da budu i u sljedećem Vijeću ministara BiH? Mislim da je to više pokušaj lidera SDS-a Mirka Šarovića da ojača poziciju u stranci i pokaže da, kada je on sada postao lider stranke, ona može postati i dio vlasti na nivou BiH", rekla je Majkić za Alternativnu televiziju. 

Ona tvrdi da Šarović time "vraća dug lideru SDA Bakiru Izetbegoviću, jer sve što ne mogu uraditi sa SNSD-om, mogu sa SDS-om". 
Majkić je poručila da Izetbegović može očekivati žestok odgovor iz RS, ukoliko se SDA usudi da bira ko će im biti partner u formiranju vlasti.

Ona smatra da SDA odugovlači sa formiranjem vlasti, jer želi završiti određene poslove s obzirom na to da su u toku masovna zapošljavanja u institucijama BiH.

Kada je riječ o usvajanju budžeta za finansiranje institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH na telefonskoj sjednici Predsjedništva BiH, Majkić je rekla da budžet ne može predlagati odlazeća vlast niti može biti usvojen preglasavanjem jednog od članova Predsjedništva.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!