Maloljetni borac: Uzeli su mi djetinjstvo, brata i oko,gledam u zgradu Vlade i ne znam šta reći!

PROTESTI

Maloljetni borac: Uzeli su mi djetinjstvo, brata i oko,gledam u zgradu Vlade i ne znam šta reći!

Objavljeno na dan 12.08.2017 - 12:44 | Izvor: USKinfo.ba | nap.ba


Demobilisani borci koji već dva mjeseca demonstirraju ispred zgrade Vlade FBiH i ovaj vikend borave u improvizranom kampu, piše Patria.

Na najavu Vlade da seli odgovor je da da će oni za njim i sve dok ne ispune njihove zahtjeve. Podsjećamo, borci traže da se usvoji i objavi jedinstven registar boraca Armije BiH, borački dodatak te ukidanje finansiranja svih boračkih udruženja.

Društvenim mrežama kruži fotografija i status nekada maloljetnog borca koji pred Vladom FBiH traži svoja prava.

- Svoju školsku klupu zamijenio sam sa puškom. Imao sam četrnaest i po godina. 25 maja 92 godine brat mi je pogođen metkom sa četničke strane. Preselio je i dušu ispustio na mojim rukama. Zadnje što mi reče: „Pripazi mi na djecu". Danas se trudim koliko mogu da budem uz tu djecu, a hvala Allahu imam i svoju.  5.4.1993. godine od  bivam i sam ranjen i ja gubim oko i još jedan gubitak dijela mene. Danas u državi koja mi uze djetinjstvo brata i moje oko živim u kampu BORACA. Gledam u ovu zgradu Vlade i neznam šta dalje da kažem – napisao je.

Ovakvih priča sve je više, ali kao da ne dopiru do minitra Salke Bukvarevića, pa i najave da će prestati finansirati boračka udruženja ostale su samo u magli. Niko u Kampu ne vjeruje u riječi već djela, ali koja izostaju od prvog dana od kako su se borci okupili. Brojno stanje u kampu bit će veće kada se Vlada i Parlament vrate sa godišnjih odmora, a do tada oko 50 boraca smjenjuje se i čuvaju Kamp.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!