Manchester City prvi klub u historiji koji je na igrače potrošio više od milijardu eura

ISTRAŽIVANJE CIES-A

Manchester City prvi klub u historiji koji je na igrače potrošio više od milijardu eura

Objavljeno na dan 10.09.2019 - 09:04 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Manchester City je postao prvi klub u historiji koji je na igrački kadar potrošio više od milijardu eura, pokazalo je istraživanje CIES nogometnog observatorija koji se bavi statističkim analizama.

Engleski prvak je na sastavljanje ekipe ukupno potrošio milijardu i 14 miliona eura, a slijede ga PSG s 913 i Real Madrid s 902 miliona.

Zanimljivo da je najveći evropski klub više od trećine tog iznosa, čak 305 miliona, potrošio ovog ljeta na pojačanja poput Hazarda, Jovića, Mendyja i Militaa.

Manchester United je četvrti na ovoj listi s potrošenim 751 milionom, a tu je uračunat ovoljetni transfer Harryja Maguirea, najskupljeg defanzivca u historiji (88 miliona).

Juventus je peti sa 719 miliona, a šesta Barcelona sa 697, među kojima je 120 potrošenih na napadača Antoinea Griezmanna.

Top 10 upotpunjavaju evropski prvak Liverpool (639), pobjednik Evropske lige Chelsea (561), Atletico Madrid (550) i Arsenal (498 miliona eura).

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!