Marinko Čavara ne prašta: Koga je odbio pomilovati

Objavljeno u "Službenom listu BiH"

Marinko Čavara ne prašta: Koga je odbio pomilovati

Objavljeno na dan 18.10.2019 - 08:52 | Izvor: USKinfo.ba | avaz.ba


Predsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Marinko Čavara donio je odluku o odbijanju molbi za pomilovanje za pet osuđenika u ovom bh. entitetu.

Kako piše u odluci koja je objavljena u "Službenom listu", molbe za pomilovanja su odbijene Miodragu Štrpcu, Ademu Huremu, Adisu Topaloviću, Hasanu Omeroviću i Smajilu Skuli.

Podsjećamo, Čavara je prošle godine donio četiri odluke u kojima je odbio pomilovati 22 osuđenika. Dvjema osobama zamijenio je kaznu zatvora blažom, dok je za dvije donio odluke o brisanju osude.

Tako je Čavara pomilovao Saliha Hadžića iz Prozor-Rame, koji je osuđen na zatvorsku kaznu u trajanju od jedne godine i dva mjeseca za produženo krivično djelo šumska krađa. Hadžićeva kazna je, prema odluci Čavare, smanjena na 11 mjeseci zatvora.

Pomilovan je i Mario Kvasina iz Kiseljaka, koji je 2018. godine osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 10 mjeseci za teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa. Ovu zatvorsku kaznu Čavara je zamijenio blažom kaznom zatvora u trajanju od pet mjeseci.

Predsjednik FBiH izbrisao je osudu Ajdinu Deliću iz Zenice za krivično djelo učestvovanje u tučnjavi te Ameru Hadžiomeroviću iz Živinica za krivično djelo ubistvo u pokušaju.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!