Marko Čolić zbog pokušaja ubistva novinara osuđen na četiri godine zatvora

OKRUŽNI SUD U BANJOJ LUCI

Marko Čolić zbog pokušaja ubistva novinara osuđen na četiri godine zatvora

Objavljeno na dan 12.07.2019 - 14:46 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Marko Čolić je zbog pokušaja ubistva novinara Vladimira Kovačevića u banjalučkom naselju Obilićevo osuđen na četiri godine zatvora, javlja ATV.

Kovačević je pretučen 26. augusta prošle godine teleskopskim palicama, a kao napadači označeni su Marko Čolić i Nedeljko Dukić. Čolić, inače poznati banjalučki bokser, od samog početka sudskog postupka negirao je bilo kakvu povezanost sa ovim slučajem. U Okružnom sudu u Banjoj Luci osuđen je na četiri godine zatvora.

Potraga za Nedeljkom Dukićem, javlja piše ATV, još uvijek traje. Uporedo sa sudskim postupkom, za Dukićem je na snazi međunarodna potjernica.

Na dan hapšenja Čolića, 8. septembra prošle godine, Dukić je preko graničnog prelaza Gradiška ušao u Hrvatsku. Preko granice ga je prevezao prijatelj, koji se vratio u BiH. Dukić je otišao u Sloveniju i utvrđena je i lokacija na kojoj je bio nekoliko dana, a zatim mu se gubi svaki trag.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!