Maskirali se u bicikliste, ali nisu uspjeli prevariti hrvatske policajce

Migranti

Maskirali se u bicikliste, ali nisu uspjeli prevariti hrvatske policajce

Objavljeno na dan 09.12.2019 - 12:07 | Izvor: USKinfo.ba | fokus.ba


 

Četiri muškaraca na biciklima stigla su na granični prelaz Batina sa srbijanske strane i ležerno pokušali nastaviti biciklirati u Hrvatskoj, piše Večernji list.

Izgledali su kao članovi biciklističkog kluba na turneji – a ovaj događaj od 1. septembra ove godine nešto iza 20 sati tek sada je izašao u javnost sa fotografijom muškaraca.

Vidjelo se da su uložili trud u prezentaciju: bili su jednako obučeni, bijele majice imale su isti logo i natpis Bellastoria. Majice s logom, inače, izrađene su za projekt za djecu pod nazivom Bellastoria, koji uključuje ljetne kampove i radionice.

Organizator projekta su biskupije talijanske regije Lombardija. Kad ih je zaustavila hrvatska policija, muškarci su tvrdili da su članovi biciklističkog kluba te da moraju nastaviti turneju po Hrvatskoj.

‘Tour of Croatia’, ponavljali su stalno. Policija je provjerila njihov identitet i saznala da se radi o tri Iranca i jednom Afganistancu koji su se preko Hrvatske željeli dokopati neke od zapadnih zemalja.PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!