Masovna imunizacija tokom vikenda u USK

USK

Masovna imunizacija tokom vikenda u USK

Objavljeno na dan 27.07.2021 - 14:54 | Izvor: USKinfo.ba | rtvusk.ba |Foto: Shutterstock


- Kako je u državu stigao veći broj vakcina, došlo je vrijeme da se krene i sa masovnom imunizacijom stanovništva. Tako je danas kantonalni ministar zdravstva Muris Halkić održao sastanak sa direktorima i predstavnicima domova zdravlja gdje su dogovorili konkretne korake

 - Naime, tokom vikenda će u svim gradovima USK biti održani „Dani otvorenih vrata“ gdje će svi oni koji žele primiti vakcinu to biti i u mogućnosti. Doktori će raditi u dvije smjene, od 8 do 18 sati.

Dogovoreno je i da će se građani moći vakcinisati u bilo kojem centru za vakcinaciju u Kantonu, odnosno domu zdravlja, nevezao za njihovo prebivalište. Trenutno USK  posjeduje oko 21 hiljadu vakcina, a oko 15 hiljada doza AstraZeneca-e je osigurano za Dane otvorenih vrata. S obzirom da se radi o AstraZeneca vakcinama koje su imale negativan publicitet, ministar je naglasio da građani nemaju potrebu za bilo kakvim strahom, te da je većina zdravstvenih radnika primila upravo tu vrstu vakcine. U domovima zdravlja ističu da će do vikenda sve biti spremno za ovu aktivnost.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!