Medicinski tim Opće bolnice izveo osteosintezu malih kostiju šake

Zahtijevna operacija urađena najnovijom metodom

Medicinski tim Opće bolnice izveo osteosintezu malih kostiju šake

Objavljeno na dan 12.07.2019 - 12:53 | Izvor: USKinfo.ba | avaz.ba


Medicinski tim Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš" uradio je danas operaciju spajanja malih kostiju šake sedamnaestogodišnjem pacijentu Nihadu Hasiću, koji je prije deset mjeseci povrijedio šaku pri padu s bicikla.

U timu koji je obavio ovaj zahvat bili su specijalista ortoped dr. Hasan Tanović, specijalista ortopedije Adis Kukuljac, anesteziolog Čedomir Orašanin i instrumentar Enes Gorčević.

- Operacija je trajala dvadesetak minuta, a urađena je minimalnom invazivnom metodom. Napravljen je rez veličine od tri do pet milimetara, kroz koji je ugrađen mali šaraf. Prednost te metode je u tome što je smanjena mogućnost infekcije, ali i dužina ležanja u bolnici jer pacijent isti dan može kući. Radi se o naprednoj tehnologiji, koja pruža velike mogućnosti kod korištenja ugradnje implantata - saopćeno je iz Opće bolnice.

Kako ističu, taj pacijent inače se bavi brdskim biciklizmom. U Općoj bolnici, dodatnom dijagnostikom, ustanovljeno je da se radi o nesraslom prijelomu skafoidne kosti.

- Stručni tim je, brzom i efikasnom intervencijom, riješio zdravstveni problem, a pacijent se osjeća odlično - navodi se.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!