'''Među prvima mi Božić čestitaju hrvatski branitelji islamske vjeroispovijesti''

HRVATSKA

'''Među prvima mi Božić čestitaju hrvatski branitelji islamske vjeroispovijesti''

Objavljeno na dan 25.12.2019 - 12:35 | Izvor: USKinfo.ba | ba.n1info.com


Jadranka Kosor, nekadašnja premijerka Hrvatske, poručila je da među prvima koji joj čestitaju Božić svake godine su hrvatski branitelji islamske vjeroispovjesti kojima je kao ministrica omogućila da odu na hadž u Meku.

"Među prvima koji mi čestitaju Božić svake godine su hrvatski branitelji islamske vjeroispovjesti kojima sam kao ministrica omogućila da odu na hadž u Meku. I nisu me zaboravili. I to je taj pravi smisao Božića. I radosti koju donosi", navela je Kosor.

O ovoj temi nedavno je govorila i u Pressingu na N1.

"Kao ministrica obitelji sam potaknula jedan veliki projekt i kuću nemoćnim i starim osobama, posebno u jednom dijelu blizu granice BiH i Hrvatske gdje su strašno siromašni ljudi, uglavnom su to muslimani. 

Napravila sam jedan veliki objekat tamo i kad sam došla otvarati, kao ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, onda sam dobila jedno od najljepših priznanja u životu - tamo su mi pokonili Kur'an sa posvetom, hidžab na dar. 

Budući da smo organizirali posjet hrvatskih branitelja Lurdu, jedna skupina branitelja, hrvatskih Bošnjaka, mi se obratila sa molbom da li bi ministarstvo i ja mogli odobriti da nekoliko pripadnika islamske vjeroispovijesti, hrvatskih branitelja, ode na hadž. Ja sam to odobrila i s tim ljudima do danas, nema tog Božića da oni ne čestitaju prvi", kazala je Kosor u Pressingu u oktobru.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!