Međusobna tuča odala dilere droge

BANJA LUKA

Međusobna tuča odala dilere droge

Objavljeno na dan 18.07.2019 - 10:36 | Izvor: USKinfo.ba | fokus.ba


Međusobna tuča u kojoj je Ammar Jusić (25) ubo nožem svog cimera Filipa Cipru (23) u nadlakticu, zbog koje je reagovala policija, otkrila je laboratoriju za uzgoj skanka u potkrovlju kuće u banjalučkoj Ulici Miloša Obilića, u kojoj su inače stanovali, saznaju “Nezavisne”.

Kako saznajemo, banjalučkoj policiji u ponedjeljak iza 23 časa jedna žena je prijavila da je mladić izboden nožem, a po dolasku zatekli su Cipru s povredama koje mu je, kako je ispričao, nanio Jusić.

Pretresom kuće u kojoj su stanovali ovi mladići, koji inače imaju prebivalište u Tuzli, policija je pronašla laboratoriju skanka sagrađenu od metalne konstrukcije, čija je unutrašnjost obložena reflektujućom folijom.

Kako nam je potvrdila Marija Markanović, portparol Policijske uprave Banjaluka, policija je postupila po prijavi nanošenja tjelesne povrede od strane A.F. prema F.C., kojem su u UKC RS konstatovane lakše povrede lijeve nadlaktice.

“Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, preduzimajući mjere i radnje na suzbijanju proizvodnje i prodaje opojnih droga, u ponedjeljak su uhapsili A.J. i F.C. zbog sumnje da su izvršili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga”, saopšteno je iz PU Banjaluka.
U saopštenju stoji da je istog dana na osnovu naredbe nadležnog suda u Banjaluci izvršen pretres kuće koju koristi osumnjičeni A.J., gdje su pronađeni improvizovana laboratorija i drugi predmeti i sredstva namijenjeni za vještački uzgoj skanka. O navedenim okolnostima upoznat je dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji je naložio da se u redovnoj proceduri dostavi izvještaj protiv osumnjičenih.

Hapšenja u Banjaluci u vezi sa drogom i juče su nastavljena, a pripadnici PU Banjaluka zajedno s Upravom za organizovani juče su pretresli dvije lokacije i zbog droge uhapsili Banjalučane Luku Tomaševića (26) i Đuru Bjelovuka (38), koji su odranije poznati policiji i pravosuđu.

Markanović je potvrdila da su tokom pretresa pronađeni i izuzeti predmeti koji će poslužiti kao dokaz za izvršenje krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga, a dalje radnje prema uhapšenima će biti preduzete po instrukcijama dežurnog okružnog tužioca OJT Banjaluka.

Tomašević je, inače, u maju zbog droge osuđen na osam mjeseci zatvora zajedno s Vladimirom Sumonjom, koji je dobio dvije godine zatvora. Njih je policija krajem novembra prošle godine uhvatila u vikendici u banjalučkom naselju Pobrđe dok su pokušali da unište narkotike i sakriju tragove. Prilikom pretresa vikendice i njihovih stanova policija je tada pronašla oko 2,4 kilograma skanka, 218 grama spida, te 131 gram ekstazija.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!