Mektić: BiH je u teškoj sistemskoj korupciji, građani izvršite jedan opšti pritisak

BiH

Mektić: BiH je u teškoj sistemskoj korupciji, građani izvršite jedan opšti pritisak

Objavljeno na dan 26.06.2019 - 13:50 | Izvor: USKinfo.ba | nap.ba


U Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH i Dragan Mektić, ministar sigurnosti u svojstvu poslanika PD osvrnuo se na stanje u pravosuđu.

“Nisam siguran da je narod u zabavi. Ova zabava koja već godinama traje, a mislim na kompletnu političku elitu, narodu je došla do guše. Ako ih budemo ovako zabalvlali i dalje jedini njihov odgovor je bijeg i odlazak sa ovih prostora.
Htio bih pitati koja je svrha ovih zaključaka. Pratimo li realizaciju, obavezuju li nekog ili mi mlatimo praznu slamu.

To vas pitam što smo već po pitanju jedne informacije povodom izvještaja VSTV-a negdje sredinom 2017. donijeli sedam zaključaka. Ali tada se zadužilo Vijeće ministara o novom zakonu itd., a ni jedan nije realiziran. Je li to sudbina i današnjih zaključaka.

Onda ja nemam potrebu ni da ih predlažem niti da glasam za njih. Imam ja drugi način i pozivam građane na jedan opšti pritisak kako bi se stanje u BiH izmijenilo”, kazao je Mektić.

Govoreći o materijalu za sjednicu Mektić je kazao da u Izvještaju o radu VSTV-a ne stoje egzotične destinacije gdje su putovali.

“Za mene je povod percepcija građana I nepovjerenje. Je li imamo analizu OSCE-a koja je katastrofalno ocijenila rad pravosuđa I rekla kojim se sve manipulacijama služe da bi zamajali javnost da nešto rade. Je li analiza OSCE-a povod za raspravu, jesu li preporuke Komisije povod za raspravu. 

Mektić je podsjetio da na ponašanje Ružice Jukić koja je zaprijetila ambasadama i dobronamjernim institucijama da se ne miješaju, te da Telegtija izgleda kao nedodirljiv.

"BiH je u teškoj sistemskoj korupciji i korupcija je način života i način na koji se odvija institucionalni način života. Zar to nije povod za raspravu. Podržavam priejdlog Arnauta da se oformi komisija koja će istražiti sve ovo", dodao je Mektić. 
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!