Mektić: Ibrić prije napada uzviknuo Allahu Ekber i opsovao majku policajcu

Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić

Mektić: Ibrić prije napada uzviknuo Allahu Ekber i opsovao majku policajcu

Objavljeno na dan 28.05.2015 - 13:35 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić na današnjoj sjednici Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH iznio je informaciju o terorističkom napadu u Zvorniku.

Mektić je kazao da se 27. aprila oko 19 sati u dvorište policijske stanice u Zvorniku dovezla naoružana osoba N. I. (Nerdin Ibrić). On je iz vozila Golf izašao naoružan puškom i pištoljem te bez najave uz povik Allah Ekber, uz to psujući majku policajcu, ispalio metak i lišio života jednog policajca.

Dodao je da je nakon toga Ibrić ušao u policijsku stanicu gdje su bila dvojica policajaca, te da je jedan od njih imao namjeru reagovati i pucati, ali da mu se u tom trenutku zaglavio pištolj. Ibrić je nakon toga ranio obojicu. 

Kazao je da je napadač poslije ranjavanja policajaca nastavio hodati po policijskoj stanici pucajući i galameći. U policijskoj stanici u tom trenutku bilo je još policajaca, a Ibrića su života lišili pripadnici specijalne jedinice.

Mektić je kazao da je Ibrić u prtljažniku imao još jednu sačmaricu za koju je imao dozvolu policijske uprave u Zvorniku, a da je pištolj bio registrovan na Ibrićevog polubrata također u policijskoj upravi u Zvorniku.

On je rekao da su u akciji uhapšene dvije osobe zbog terorizma i vrbovanja, te da je u istrazi izuzet veliki broj predmeta koji su predmet istrage uključujući i osam mobilnih telefona.

Uviđaj su vodila dva tužioca Tužilaštva BiH.

Ministar Mektić je kazao da se vještačenjem mora doći do odgovora na pitanja o pripremi, organizaciji i mogućnosti potencijalnog finansiranja terorizma.

"Bitno je doći do odgovora da li postoji organizacija koja finansira i podstiče terorizam u BiH", rekao je Mektić.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!