Mektić poručio Krišto: Ako ne možete zakazati sjednicu, maknite se

OPET BURNO

Mektić poručio Krišto: Ako ne možete zakazati sjednicu, maknite se

Objavljeno na dan 14.06.2019 - 12:06 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Zastupnik u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Dragan Mektić pozvao je predsjedavajuću Borjanu Krišto "da se skloni" ukoliko ne može ispuniti pretpostavke za sazivanje sjednice državnog organa zakonodavne vlasti.

Mektić je kazao da je zbunjen i da mu nije jasno zbog čega Parlamentarna skupština BiH ne radi, a parlamentarci redovno primaju plaće i sve ostale naknade.

"Vi ste, predsjedavajuća, rekli da treba ispuniti pretpostavke. Ko ih treba ispuniti, mi ili vi? Pa ispunjavajte ih, ko vam brani da ih ispunite. Ako ne možete ispuniti, sklonite se i neka dođe neko drugi ko može ispuniti pretpostavke", rekao je Mektić.

On je istakao da se parlamentarci ponašaju kao da ne osjećaju nikakvu obavezu prema građanima Bosne i Hercegovine, odnosno kao da bh. državljani žive u izobilju.

Nakon što je zastupnik Adil Osmanović tražio od predsjedavajuće Krišto da mu objasni zbog čega zastupnici SNSD-a ne prisustvuju sjednici za riječ se javio zastupnik Branislav Borenović. On je rekao da je SDA izabrala SNSD za koalicionog partnera i da bi oni trebali znati zbog čega njihov koalicioni partner ne dolazi na sjednice.

Borenović je optužio SDA da je u Narodnoj skupštini RS izabrala jednog SNSD-ovog delegata u Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH, što je Osmanović demantovao.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!