Mick Schumacher  vozit će očev Ferrari kojim je osvojio 7. titulu svjetskog prvaka

Hockenheim

Mick Schumacher vozit će očev Ferrari kojim je osvojio 7. titulu svjetskog prvaka

Objavljeno na dan 01.07.2019 - 08:17 | Izvor: USKinfo.ba | radiosarajevo.ba


Mick Schumacher narednog će mjeseca na stazi Hockenheim voziti Ferrari s kojim je njegov otac Michael 2004. osvojio rekordnu sedmu titulu svjetskog šampiona Formule 1.

Organizatori Formule 1 saopštili su u nedjelju da će se Mick demonstrativno provozati Ferrarijem F2004 tokom Velike nagrade Njemačke 27. i 28. jula. 

"Imat ću mogućnost voziti jedan od najjačih automobila u historiji Formule 1", rekao je Schumacher koji se trenutno takmiči u Formuli 2 za tim Prema Racing.  

Michael Schumaher je četiri od sedam titula svjetskog prvaka osvojio upravo na legendarnoj stazi Hockenheim.

"Ferrari F2004 je fantastičan. Odnio je 15 pobjeda i dvije titule prvaka u jednoj sezoni pa se može posmatrati kao kulminacija jedne zlatne dobi", kazao je tehnički direktor Formule 1 Ross Brown.

Sedmerostruki svjetski prvak u Formuli 1 Michael Schumacher (48) teško je stradao na skijanju u decembru 2013. godine u Francuskoj.

Nakon nekoliko mjeseci provedenih u bolnici, prenijet je u svoju kuću u Švicarskoj i prema želji porodice, o njegovom zdravstvenom stanju nema mnogo informacija.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!