Migrant izvršio krađu u dvije kuće u Velikoj Kladuši, vlasnik ga upucao - Šiljdedić za USKinfo.ba o detaljima napada

Migrantska kriza

Migrant izvršio krađu u dvije kuće u Velikoj Kladuši, vlasnik ga upucao - Šiljdedić za USKinfo.ba o detaljima napada

Objavljeno na dan 17.07.2020 - 09:41 | Izvor: USKinfo.ba | Foto: Ilustracija


Prava drama jučer se odvijala u velikokladuškim naseljima Zborište i Crvarevac.

Građanka rođena 1961. godine iz naselja Zborište, općina Velika Kladuša, jučer u 6 sati ujutro je prijavila policiji kako joj je nepoznata muška osoba ušla u kuću kroz prozor kupatila. Tom prilikom osoba ju je fizički napala i otuđila određenu količinu novca i nakita iz kuće. U međuvremenu se pojavio suprug koji se fizički obračunao sa licem koje je ušlo u kuću. Nakon toga, osoba je pobjegla, rekao je Ale Šiljdedić portparol Uprave policije MUP-a USK-a za USKinfo.ba

Nedugo poslije, u naselju Crvarevac, općina Velika Kladuša, osobi rođenoj 1962. godine pred kuću je došao migrant koji je tražio zaštitu. Ubrzo za njim, stigao je i suprug građanke koja je prijavila krađu i napad u kući u Zborištu. On je pred kuću došao sa vatrenim oružjem za koje ima dozvolu, ispalio jedan metak u zemlju, ali se zrno odbilo i pogodilo migranta u lijevu natkoljenicu.

Kod supružnika su konstatovane lakše tjelsne povrede, dok je migrant zadobio teške tjelesne povrede. Radi se o osobi rođenoj 1991. godine u Siriji, potvrdio je Šiljdedić za USKinfo.ba.

Kod migranta iz Sirije su pronađeni novac i nakit iz kuće. Međutim, istog dana osoba rođena 1942. godine iz Crvarevca, prijavila je krađu iz porodične kuće koja se desila između 05:00 i 06:30 sati. On je tom prilikom rekao kako mu je nepoznata osoba iz kuće ukrala laptop i mobitel. Ovi predmeti također su pronađeni kod migranta rođenog 1991. godine u Siriji, odnosno osobe koja je osumnjičena i za ulazak u kuću i krađu novca i nakita u Zborištu, kazao je Šiljdedić za USKinfo.ba

Migrant se sumnjiči za razbojničku krađu, dok se suprug građanke koja je prijavila slučaj i koji je upotrijebio vatreno oružje sumnjiči za izazivanje opće opasnosti.

Ove informacije za USKinfo.ba potvrđene su iz MUP-a USK-a.


ZABRANJENO KOPIRANJE SADRŽAJA
Napomena o autorskim pravima za tekst ovog članka

Ako neki drugi medij želi preuzeti dio (maksimalno trećinu) ovog autorskog teksta, dužan je kao izvor navesti portal USKinfo.ba i objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst!

Ako neki drugi medij želi preuzeti kompletan autorski tekst, to može učiniti 24 sata nakon njegove objave, i to samo uz dozvolu uredništva portala USKinfo.ba, te je dužan objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.

U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo:

Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!