Marketing USKinfo.ba
Migranti ukrali vozilo u Mostaru pa bježali od policije

MUP ZHK

Migranti ukrali vozilo u Mostaru pa bježali od policije

Objavljeno na dan 19.10.2020 - 12:19 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


 

Policija u Širokom Brijegu uhapsila je u nedjelju navečer šestoricu ilegalnih migranata koji su prethodno ukrali vozilo u Mostaru.

Kako je u ponedjeljak saopćio MUP Zapadnohercegovačkog kantona, prilikom redovne kontrole u mjestu Trn, u Širokom Brijegu policija je zaustavila vozilo marke Jetta, bordo boje, bez registracijskih oznaka u kojem se nalazilo šest osoba. Nedugo nakon zaustavljanja oni su pobjegli u obližnju šumu.

Nakon kraće potrage, pripadnici policije su ih pronašli te priveli u zgradu Policijske uprave Široki Brijeg te je utvrđeno kako se radi o migrantima iz Maroka.

Prema policijskom izvještaju, ilegalni migranti su ranije tokom dana ukrali vozilo na području Mostara. Tokom večeri oni su predani u nadležnost Policijske uprave Mostar koja je nastavila voditi istragu o krađi vozila, dok je navedeno vozilo preuzeto s specijalnim vozilom Pauk.

Također, tokom vikenda na području ZHK, policijski službenici Uprave policije kantonalnog MUP-a su na osnovu prijave građana zatekli sedam stranih državljanina migranata koji su nakon izvršenih određenih provjera upućeni u Imigracijski centar.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!