Migrantsku krizu riješiti saradnjom svih bh. agencija

BiH

Migrantsku krizu riješiti saradnjom svih bh. agencija

Objavljeno na dan 03.03.2021 - 09:05 | Izvor: USKinfo.ba |


Direktor Službe za poslove sa strancima Slobodan Ujić, dana 02.03.2021. godine, primio je u nastupnu posjetu direktora Agencije za forenzička ispitivanja i vještačenja, Radišu Samardžiju.

Direktor Službe za poslove sa strancima, upoznao je direktora Agencije za forenzička ispitivanja i vještačenja o nadležnostima Službe kao i o svim izazovima s kojima se Služba susreće usljed povećanog priliva migranata na teritoriju Bosne i Herecgovine.

Na sastanku je istaknuto da je dobra saradnja i koordinacija među svim agencijama u Bosni i Hercegovini od izuzetnog  značaja, jer se jedino zajedničkim djelovanjem svih agencija za provođenje Zakona u BiH može adekvatno odgovoriti  na pitanje povećanog priliva migranata koje je jedno od ključnih bezbjednosnih izazova za Bosnu i Hercegovinu.

Direktor Službe za poslove sa strancima, Slobodan Ujić zahvalio se  direktoru Radiši Samardžiji na posjeti Službi za poslove sa strancima, čestitao mu na izboru za direktora Agencije za forenzička ispitivanja i vještačenja i izrazio uvjerenje da će se saradnja Službe i Agencije imenovanjem novog diektora Agencije za forenzička ispistivanja i vještačenja podići na viši nivo.

Foto:Arhiv
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!