Milanović: Neki diplomati od BiH bi napravili utopiju, miševi pokušavaju voditi Žikino kolo

STALNA TEMA

Milanović: Neki diplomati od BiH bi napravili utopiju, miševi pokušavaju voditi Žikino kolo

Objavljeno na dan 16.06.2021 - 17:35 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba / Foto: Facebook


Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović ponovo je komentirao diplomatsku inicijativu koju je pokrenuo prije sastanka NATO članica u Briselu, nakon koje je unesen dio formulacije koji, uz dio teksta vezan uz Bosnu i Hercegovinu, spominje Dejtonski sporazum.

Govoreći o nedavno održanom NATO samitu u Briselu, Milanović je naveo je kako odsutnost hrvatskog ministra vanjskih i evropskih poslova Gordana Grlića Radmana nije negativno utjecala na sami ishod deklaracije.

"To što su nam pokušali prirediti na samitu NATO-a je mala zavjera, tri intervencije našeg ambasadora su bile odbijene. Postoji plan da se Dejton promijeni, supstituira nečim što ne znamo i to je potpuno očito. Istovremeno se kažnjava Dodika jer krši Dejton, dok se istovremeno grčevito odbija samo spominjanje Dejtonskog sporazuma u završnoj deklaraciji NATO-a koja se bavi Bosnom i Hercegovinom", kazao je on.On kaže kako iza toga stoji cijeli niz zapadnoevropskih država s nivoa ispod visokog nivoa.

"Miševi pokušavaju voditi Žikino kolo. Nemoguće je dobiti pažnju Angele Merkel o odnosima između Komšića i Dodika. Njezin stav je puno bliži našem stavu, a u berlinskom ministarstvu vanjskih poslova postoji spektar ljudi, iz moje nekadašnje političke opcije, koji su eksperimentatori i koji bi od Bosne i Hercegovine napravili utopiju. Neka si to rade u Njemačkoj", izjavio je hrvatski predsjednik
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!