Milioni u igri: Vlada USK pomaže poljoprivrednu proizvodnju - Nužne mjere nakon kašnjenja sredstava sa federalnog nivoa

Na današnjoj sjednici

Milioni u igri: Vlada USK pomaže poljoprivrednu proizvodnju - Nužne mjere nakon kašnjenja sredstava sa federalnog nivoa

Objavljeno na dan 24.05.2019 - 15:53 | Izvor: USKinfo.ba |


Premijer Mustafa Ružnić i resorni ministri usvojili su na današnjoj sjednici Vlade Prijedlog Odluke o vrsti, osnovnim kriterijima i načinu ostvarivanja novčanih podrški u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji iz Budžeta Unsko-sanskog kantona u 2019. godini.
 
Ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Sulejman Kulenović ukazao je da  Vlada Federacije Bosne i Hercegovine nije donijela Odluku i Program novčanih podrški u poljoprivredi i ruralnom razvoju  za 2019. godinu, te na kašnjenje isplate federalnih novčanih podrški za prethodnu godinu, te je ocijenjeno nužnim krenuti u realizaciju novčanih podrški za poljoprivredu s kantonalnog nivoa. 
 
Donošenjem prioriteno ove Odluke moguća je realizacija dvije vrste novčanih podrški u najkraćem roku, i to novčane podrške ostvarene na osnovu prava u ponovljenim postupcima prema  ZUP-u i Sufinansiranje laboratorijskih pretraga kvalitete mlijeka i nabavke goriva za proljetnu sjetvu 2019.godine, što je prioritet zbog obavljanja proljetne sjetve koja je pri kraju. Za realizaciju  ove Odluke potrebna su sredstva u iznosu  od 2.087.803,33 KM, kazao je ministar Sulejman Kulenović.PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!