Milorad Dodik uputio telegram saučešća porodici Šaulić: Bio sam veliki Šabanov poštovalac

Predsjedavajući Predsjedništva BiH

Milorad Dodik uputio telegram saučešća porodici Šaulić: Bio sam veliki Šabanov poštovalac

Objavljeno na dan 18.02.2019 - 09:29 | Izvor: USKinfo.ba | avaz.ba


U ime svih građana BiH i u svoje lično ime izražavam iskreno saučešće porodici dragog prijatelja i velikog majstora narodne pjesme, koji je pet decenija suvereno dominirao ovim muzičkim prostorima

Telegram saučešća porodici Šabana Šaulića uputio je Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik. 

- Sa nevjericom i neizmjernom tugom primio sam tužnu vijest da je Šaban Šaulić tragično izgubio život. Bio sam njegov veliki poštovalac i kao čovjeka i muzičara, njegovih pjesama i neponovljivog glasa i mogu reći da je s pravom dobio nadimak "kralj narodne muzike" - naveo je Dodik.

Naglasio je da je Šaban Šaulić ostavio neizbrisiv trag u muzičkoj historiji cijelog regiona te da je otišao u legendu, ali da će njegove pjesme, koje su ušle u muzičku antologiju, ostati da žive. 

- U ime svih građana BiH i u svoje lično ime izražavam iskreno saučešće porodici dragog prijatelja i velikog majstora narodne pjesme, koji je pet decenija suvereno dominirao ovim muzičkim prostorima. Počivaj u miru legendo narodne muzike - navodi se u telegramu saučešća.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2015 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!