Milorad Dodik: Zločin je izjednačiti Srebrenicu i Jasenovac

BiH

Milorad Dodik: Zločin je izjednačiti Srebrenicu i Jasenovac

Objavljeno na dan 26.11.2021 - 12:18 | Izvor: USKinfo.ba | ba.n1info.com / Foto:N1


Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine izjavio je da ukoliko OHR ili "oni koji komanduju tom odmetnutom institucijom" ne povuku zakon koji je nametnuo Valentin Inzko, a tiče se zabrane negiranja genocida i veličanja ratnih zločina - nema razgovora ni o jednoj temi.

Upitan da prokomentariše izjavu lidera SDA Bakira Izetbegovića da je ranije predlagao da se usvoje nove izmjene Krivičnog zakona BiH koje bi pored onoga što sadrži “Inzkov zakon” sadržavao i zabranu negiranja zločina počinjenih u Jasenovcu, te da je “Dodik sad došao na to što je on predlagao prije mjesec dana”, predsjednik SNSD-a odgovorio je da bi Izetbegović mogao da zapisuje sastanke ako ga već pamćenje izdaje.

“Izetbegovićevo pominjanje Jasenovca i pokušaji da nas uvuku u priču o izmjenama Krivičnog zakona, podvaljujući nam Jasenovac, neprimjereno je i to sam već govorio. Jasenovac i Donja Gradina nisu, niti će biti predmet bilo čije trgovine. Mi ne želimo da se zakonom utjeruje istina o genocidu nad Srbima. Mi znamo šta je bilo, civilizovan svijet zna šta je bilo, nama nikakav zakon neće uređivati stradanje, niti ćemo druge zakonom tjerati da uvaže naše žrtve”, naglasio je Milorad Dodik.

Osim što je neprihvatljivo s tog stanovišta, pokušaj da se “izjednači zločin u Srebrenici i zločin u Jasenovcu je novi zločin” i na to sigurno nećemo pristati, poručio je Dodik.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!