Marketing USKinfo.ba
Ministar Alagić, gradonačelnik Fazlić i predstavnici UNDP-a potpisali Sporazum vrijedan skoro pola miliona KM

Danas

Ministar Alagić, gradonačelnik Fazlić i predstavnici UNDP-a potpisali Sporazum vrijedan skoro pola miliona KM

Objavljeno na dan 30.06.2020 - 13:42 | Izvor: USKinfo.ba |


U zgradi Vlade Unsko-sanskog kantona, danas je potpisan Sporazum o sufinanciranju projekata iz oblasti primjena mjera energetske efikasnosti za tri objekta na području USK-a.

Sporazum su potpisali ministar za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša USK-a, bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić i predstavnici UNDP-a.

Radi se o projektu „Povećanje energetske efikasnosti javnih objekata Unsko-sanskog kantona“. Također, potpisani su i sporazumi o sufinanciranju istog projekta između gradova Bihaća i Cazina sa jedne strane i UNDP-a sa druge strane

Kada je u pitanju Grad Bihać, potpisanim sporazumom zamijeniti će se kotlovnica i krov na dvorani Mješovite elektrotehničke i drvoprerađivačke škole, što je prema riječima gradonačelnika Fazlića izuzetno bitan projekat uzme li se u aspekt da sportsku dvoranu pored učenika koristi veliki broj sportskih klubova i rekreativaca iz Bihaća.

Prema riječima ministra Alagića, ukupna vrijednost sporazuma iznosi 485.790 KM, od čega je Vlada USK-a osigurala 250.000 KM, 180.000 KM osigurao je UNDP a ostatak sredstava gradovi Bihać i Cazin.

Pored sportske dvorane Mješovite elektrotehničke i drvoprerađivačke škole izvršiti će se zamjena kotlovnice koju koristi MUP USK-a i Vlada USK-a, te će se zamijeniti kotlovnica i vanjska stolarija na OŠ Cazin II.

Foto: Grad Bihać

 
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!