Ministar Cikotić posjetio SIPA-u, razgovarano o migrantskoj krizi

PRVI SUSRET

Ministar Cikotić posjetio SIPA-u, razgovarano o migrantskoj krizi

Objavljeno na dan 01.10.2020 - 07:27 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Direktor Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) Darko Ćulum jučer je s saradnicima primio u posjetu delegaciju Ministarstva sigurnosti BiH, na čelu sa ministrom Selmom Cikotićem.
Sastanku su prisustvovali i zamjenik ministra Nedeljko Jović, pomoćnik ministra Mate Miletić kao i šefovi kabineta Senahid Godinjak i Boris Ivanović.

Budući da se radi o prvoj zvaničnoj posjeti delegacije Ministarstva sigurnosti BiH, direktor Ćulum je prezentirao nadležnosti i organizacionu strukturu SIPA-e i njenu ulogu u sigurnosnom sistemu Bosne i Hercegovine. Na sastanku je razgovarano o aktuelnoj migrantskoj krizi u BiH i svim aspektima i prioritetima rada SIPA-e, s posebnim akcentom na borbu protiv terorizma kao najvećeg sigurnosnog izazova današnjice, te svih vidova organiziranog kriminala i korupcije.

Direktor Ćulum je informirao delegaciju Ministarstva sigurnosti BiH da SIPA, u okviru svojih ljudskih resursa i materijalno-tehničkih mogućnosti, pruža pomoć Graničnoj policiji BiH u zaštiti državne granice, kako bi se efikasnije izborili sa migrantskom krizom.

Ministar Cikotić je pozdravio prisutne, čestitao direktoru SIPA-e na imenovanju i poželio mu mnogo uspjeha u daljem radu. On je istakao da Ministarstvo sigurnosti BiH stoji na raspolaganju SIPA-i za svaki vid podrške, kako bi SIPA odgovorila na najsloženije sigurnosne izazove današnjice.
PODIJELI OVU VIJEST
KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!