Ministarstvo odbrane BiH demantuje Dodika: Nikakve ankete među Srbima u OSBiH nije bilo

BiH

Ministarstvo odbrane BiH demantuje Dodika: Nikakve ankete među Srbima u OSBiH nije bilo

Objavljeno na dan 15.10.2021 - 10:45 | Izvor: USKinfo.ba | ba.n1info.com / Foto:N1


Ministarstvo odbrane Bosne i Hercegovine objavilo je danas kako nije "provedena nikakva anketa" unutar Oružanih snaga Bosne i Hercegovine o eventualnom istupanju jednog dijela pripadnika OS BiH iz sistema.

“Povodom medijskih objava o navodno provedenoj anketi unutar Oružanih snaga Bosne i Hercegovine o eventualnom istupanju jednog dijela pripadnika OS BiH iz sistema, obavještavamo javnost da nikakva zvanična anketa nije provedena u odbrambenom sistemu”, saopšteno je iz MO BiH.

“Provođenjem takve ankete došlo bi do kršenja Zakona o odbrani BiH i Zakona o službi u OS BiH, što predstavlja elemente krivičnog djela. Oružane snage BiH su apsolutno posvećene izvršavanju zakonom definisanih misija i zadataka i usmjerene su daljnjoj profesionalizaciji i modernizaciji”, istakli su iz Ministarstva odbrane Bosne i Hercegovine.Podsjećamo, član Presjedništva BiH Milorad Dodik je nakon sastanka sa ambasadorima u BiH kazao kako je provedena anketa među srpskim pripadnicima Oružanih snaga.

“Otkrit ću šta smo planirali – 80 posto pripadnika OSBiH, Srba, spremno je da nakon donošenja zakona napusti Oružane snage i uključi se u nove snage, a ovih 20 posto nismo stigli anketirati. Ovi koji dođu imat će iste plate i sve uslove”, poručio je Dodik.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!