Ministarstvo prometa BiH uručilo 2 miliona KM za izgradnju cesta u osam općina

Potpisani sporazumi

Ministarstvo prometa BiH uručilo 2 miliona KM za izgradnju cesta u osam općina

Objavljeno na dan 14.09.2018 - 16:23 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Ministar komunikacija i prometa BiH Ismir Jusko potpisao je od 12. do 14. septembra sporazume o prijenosu sredstava kapitalnog granta namijenjenih za finansiranje pripreme i izgradnje cestovne infrastrukture. Za osam općina osigurano je više od 2 miliona KM.
Potpisani su sporazumi sa predstavnicima općina Vogošća, Sanski Most, Tešanj, Kakanj, Foča FBiH, Usora, Istočni Stari Grad i Grada Bijeljina, u ukupnom iznosu od 2.110.000,00 KM.

Općine Tešanj, Vogošća i Kakanj dobile su sredstva kapitalnog granta u iznosu od po 200.000 KM, i to za rekonstrukciju raskrsnice u kružni tok u općini Tešanj, rekonstrukciju raskrsnice sa kružnim tokom na magistralnoj cesti Sarajevo – Tuzla u centru Vogošće i rekonstrukciju i proširenje glavne gradske prometnice u Ulici Alije Izetbegovića u Kaknju. U ime navedenih općina, sporazume su potpisali načelnik Suad Huskić, pomoćnik načelnika Fetah Kadrić i pomoćnik načelnika za privredu, urbanizam i zaštitu okoline Mirza Fazlić.

Načelnik Općine Istočni Stari Grad Bojo Gašanović potpisao je navedeni Sporazum kojim su ovoj općini dodijeljena sredstava u iznosu od 450.000 KM za rekonstrukciju dijela regionalne ceste R446(650) RS/FBiH (Vraca2) Zlatište do granice RS/FBiH (Knjeginjac).

Općini Sanski Most su dodijeljena sredstava u iznosu od 310.000 KM za rekonstrukciju i sanaciju prometnica u ovoj općini, a Sporazum je potpisao načelnik Faris Hasanbegović.

Općinama Usora i Foča FBiH su dodijeljena sredstva u iznosu od 300.000 i 100.000 KM za finansiranje Glavnog projekta izgradnje novog mosta preko rijeke Usore na cesti Tešanjka – Sivša u mjestu Tešanjka, općina Usora i rehabilitaciju lokalnog puta Njuhe – Brajlovići, dok ta svota za Grad Bijeljinu iznosi 350.000 KM i namijenjena je za finansiranje Elaborata radova za asfaltiranje puta ka graničnom prijelazu Donje Crnjelovo (Bijeljina) – Jamena (Srbija).

U ime ovih općina i grada, sporazume su potpisali pomoćnik načelnika Anto Bonić, načelnik Zijad Kunovac i gradonačelnik Mićo Mičić.

Ministarstvo je na ovaj način još jednom iskazalo svoju podršku izgradnji cestovne infrastrukture bh. općina.

 

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!