Ministrica Ćemalović potvrdila za USkinfo.ba: Imamo tri nova slučaja u USK-u, zaraženi iz tri različita grada

Koronavirus

Ministrica Ćemalović potvrdila za USkinfo.ba: Imamo tri nova slučaja u USK-u, zaraženi iz tri različita grada

Objavljeno na dan 10.06.2020 - 10:15 | Izvor: USKinfo.ba |


Tri osobe iz Unsko-sanskog kantona, pozitivne su na koronavirus, potvrđeno je za USKinfo.ba

Od jučer poslanih 57 uzoraka, tri osobe su pozitivne na koronavirus. Radi se o osobama iz Bužima, Sanskog Mosta i Cazina.

Pacijent iz Cazina se nalazi na infektivnom odjelu Kantonalne bolnice Dr. Irfan Ljubijankić u Bihaću. Pored njega, na infektologiji je još jedan pozitivni pacijent, te jedan za kojeg čekamo rezultate.

Imamo i jednu osobu pozitivnu na retestiranju. Do jučer smo imali dva aktivna pacijenta pozitivna na COVID-19 i dva klastera. Sada imamo pet aktivnih i pet klastera. Rezultat je to popuštanja mjera, rekla je za USKinfo.ba Nermina Ćemalović, kantonalna ministrica zdravstva.

Ovim putem iz ministarstva zdravstva USK-a i svih zdravstvenih ustanova apeluju na građane da i dalje budu na oprezu i da se ne opuštaju.

Ministrica Ćemalović nalazi se u Sarajevu gdje prisustvuje sastanku Federalnog kriznog štaba, na kojem su i ministri zdravstva i epidemiolozi iz svih deset kantona u Federaciji. Očekuju se zaključci u vezi posljednjih dešavanja, odnosno novih pozitivnih slučajeva na koronavirus.

 


ZABRANJENO KOPIRANJE SADRŽAJA
Napomena o autorskim pravima za tekst ovog članka

Ako neki drugi medij želi preuzeti dio (maksimalno trećinu) ovog autorskog teksta, dužan je kao izvor navesti portal USKinfo.ba i objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst!

Ako neki drugi medij želi preuzeti kompletan autorski tekst, to može učiniti 24 sata nakon njegove objave, i to samo uz dozvolu uredništva portala USKinfo.ba, te je dužan objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.

U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo:

Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!