Mirko Šarović poručio Miloradu Dodiku: Ne plaši narod svojim strahovima

OBRAĆANJE NA SJEDNICI

Mirko Šarović poručio Miloradu Dodiku: Ne plaši narod svojim strahovima

Objavljeno na dan 07.09.2020 - 10:53 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Na posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske o pokretanju pitanja vitalnog nacionalnog interesa zbog Memoranduma o izbornom procesu govorio je i lider SDS-a Mirko Šarović koji je poručio Dodiku da je izmislio sve prijetnje zbog strahova koje ima.

Podsjetio je Milorada Dodika da Međunarodna fondacija za izborne sisteme u Bosni i Hercegovini djeluje već 20 godina i da je sarađivala upravo i sa SNSD-om stoga se pita otkud sada baš ideja da se po tom pitanju pokrene vitalni nacionalni interes.

On kaže da Memorandum protiv kojeg se pobunio Milorad Dodik zapravo služi kao tehnička pomoć institucijama BiH i da nema nikakva ovlaštenja, niti ih preuzima ovim dokumentom.

"Izvrnuli ste činjenice, kao da čitamo dva različita teksta ili ga vi čitate na svoj način. Koga vi obmanjujete? Ne plašite narod svojim strahovima jer to nisu strahovi građana. Sve ste izmislili", poručio je Šarović.

Šarović poručuje da "ova međunarodna organizacija želi da pomogne institucijama BiH da se uhvate izborni lopovi, kradljivci volje naroda, a mi smatramo da ste to upravo vi. Da ste najodgovorniji za zloupotrebu izbornog procesa".

Zaključio je da su upravo Milorad Dodik i SNSD ključna smetnja izbornom procesu.

(Foto:Screenshot/RTRS)




PODIJELI OVU VIJEST



KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!