Mitrović i Radončić se sastali s ambasadorom Hrvatske u BiH: Smanjiti gužve na granicama

POSTIGNUT DOGOVOR

Mitrović i Radončić se sastali s ambasadorom Hrvatske u BiH: Smanjiti gužve na granicama

Objavljeno na dan 25.03.2020 - 12:02 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Ministar komunikacija i prometa BiH Vojin Mitrović i ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić, zbog potrebe smanjenja gužvi na granicama BiH i ubrzanja prometa kamiona i roba, održali su danas u Sarajevu sastanak s ambasadorom Republike Hrvatske u BiH Ivanom Sabolićem.

Razgovarano je o načinu bržeg prometa roba jer su se proteklih dana stvarale velike gužve na graničnim prijelazima koji su otvoreni za međunarodni transport, a poseban problem su kilometarske kolone kamiona u Gradišci koji čekaju na ulazak u Hrvatsku i ometaju život lokalnog stanovništva.

"Na sastanku je dogovoreno da se organizuju sastanci operativnih timova svih nadležnih službi BiH i Hrvatske na graničnim prijelazima Šamac, Gradiška i Bijača, kako bi dogovorili način rada i ubrzanja prolaska kamiona i transporta roba. 

Također, ukazano je na potrebu da se kamioni koju idu samo u Hrvatsku, usmjeravaju na druge otvorene granične prijelaze, a ne samo tri spomenuta, kako se ne bi stvarala gužva na prijelazima koji su otvoreni za međunarodni transport", navedeno je u saopćenju.

Očekuje se da će radne grupe biti formirane za svaki granični prijelaz posebno, a činit će ga predstavnici graničnih policija, carina, te fito i veterinarskih službi iz obje države.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!