Mlade Bišćanke se pripremaju: Održana proba predstave ''Ženska posla''

Magacin Kabare

Mlade Bišćanke se pripremaju: Održana proba predstave ''Ženska posla''

Objavljeno na dan 28.10.2019 - 11:55 | Izvor: USKinfo.ba |


Sredinom mjeseca, u Kulturnom centru Bihać, održana je proba otvorenog tipa predstave "Ženska posla". 

"Ženska posla" je urnebesna komedija o svakodnevnim životnim situacijama u kojim se žene nalaze i snalaze. Nastala je tokom dvomjesečnog rada mladih žena iz tri bosanskohercegovačke opštine, učesnice projekta "Orange Dream", koji implementira Udruženje za razvoj i promicanje umjetničke djelatnosti "Magacin Kabare" iz Sarajeva u partnerstvu sa Američkom ambasadom u Bosni i Hercegovini.

Mlade žene iz Bihaća, Kotor Varoša i Tomislavgrada su pisale scenarij pod mentorstvom "Magacin Kabare" tima, koji čine diplomirani i nagrađivani glumci, pisci i reditelji na čelu sa poznatom bosanskohercegovačkom glumicom Zanom Marjanović, te Emirom Kapetanovićem i Dženanom Medanovićem.

Učesnica predstave, Bišćanka, koja je članica Teatra mladih već punih 7 godina, Sara Mujanović izjavila je da joj ovo prva značajnija profesionalna uloga: "Ovaj projekat predstavlja jedan dio ostvarenja mog sna, jer radim sa profesionalnim glumcima na vrlo ozbiljnom projektu. Tematika ove predstave budi na razmišljanje i tiče se svake žene.

Meni je koristila kao odskočna daska za daljnji rad, kako privatno, tako i u poslovnom svijetu. Stekla sam nova teatarska iskustva koja su za mene jako značajna."

"Zadovoljstvo mi je putovati našom prelijepom zemljom, Bosnom i Hercegovinom i otkrivati mlade talentovane, pametne, spretne i sposobne djevojke da napišu, odglume i produciraju predstavu kojom će poslati veoma važnu poruku a to je da su pozorište i kultura neophodni u našim životima, ne samo da bi nas nasmijali i razveselili, već kao prostoru u kojem slobodno razmijenjujemo mišljenja i emocije, mjesto gdje se volimo." - izjavila je bosanskohercegovačka glumica, Zana Marjanović, mentorica našim glumicama.

Važno je spomenuti i mlade djevojke koje neumorno rade na ovom projektu: Ilmu Halkić, Saru Mujanović, Amilu Hajdarević, Merjem Alić, Elmu Sušić i Arijel Kurtagić.

Premijera predstave je 5. novembra. 

Ovom prilikom se zahvaljujemo Alenu Zuliću, direktoru Kulturnog centra Bihać, gdje će se i održati premijera predstave.

 
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!