Mladi Bišćani treći u Švicarskoj

Internacionalni turnir pretpionira u Aarau

Mladi Bišćani treći u Švicarskoj

Objavljeno na dan 08.12.2017 - 20:33 | Izvor: USKinfo.ba | sportsport.ba


Polaznici Omladinskog fudbalskog kluba Bihać proteklog vikenda boravili su u švicarskom Aarau gdje su učestvovali na pozivnom internacionalnom turniru, pokazavši da se kvalitetnim radom može dosta napraviti i na međunarodnoj sceni.

Na turniru je nastupilo deset ekipa, devet iz Švicarske, a klub u kojem je jedan od trenera pomoćnik selektora juniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine, Ahmed Kečalovića.

Bihać je nastupio sa selekciom predpionira, osvojivši treće mjesto.

Za ekipu OFK Bihać nastupili su: Haris Alibabić, Dženis Alibabić, Emin Mlinar, Ibrahim Durmišević, Emin Hošić, Anes Hošić, Mersad Spahić, Faruk Zjakić, Sanjin Hrnjić, Dinan Nisimović, Denis Rekić, Adijan Behrem, Luka Petrović, Tarik Seferović.

Mladi Bišćani su u grupnoj fazi turnira ostvarili tri pobjede i poraz. U polufinalu igrali su protiv Granichena, a nakon što je susret završen bez golova, protivnik je slavio na penale 5:4. U finalu je ipak od njih bio bolji Basel sa 1:0.

Iz OFK Bihać posebno su zahvalni treneru omladinskih kategorija Aarau, Elvisu Šljivaru koji je obezbijedio mališanima učešće na turniru.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!