Mladi u Velikoj Kladuši dobili Alternativni centar kulture: Muzika, radionice, filmovi...

EDUKACIJA I ZABAVA

Mladi u Velikoj Kladuši dobili Alternativni centar kulture: Muzika, radionice, filmovi...

Objavljeno na dan 31.07.2019 - 09:26 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Mladi koji žive u Velikoj Kladuši konačno će dobiti prostor u kojem će na kvalitetan i kreativan način moći provoditi svoje slobodno vrijeme, ali i zabaviti se. U četvrtak, 1. augusta, bit će otvoren Alternativni dom kulture koji će, kako je najavljeno, osvježiti kulturni i društveni život Velike Kladuše.

Prostor Alternativnog doma kulture nalazi se u neposrednoj blizini stadiona NK Krajišnik, u ulici Milana Popovića. Prostire se na 130 metara kvadratnih, a sadrži čitaonu, muzičku sobu, prostorije za radionice, koncerte, javne tribine, projekcije filmova, izložbe itd.

U čitaoni se nalaze knjige koje mogu koristiti svi posjetioci, a muzička soba je opremljena instrumentima na kojima će moći vježbati muzičari i bendovi. 
Prostor je otvoren od sredine jula i već su se održali neki događaji, a planirano je da se održavaju radionice iz slikarstva i street arta, web dizajna, novinarstva i medijske pismenosti, te fotografije.
"Naš dugoročni cilj je da Alternativni dom kulture postane mjesto u kojem će se mladi, ali i drugi građani, svakodnevno okupljati, razmjenjivati znanje, učiti zajedno i jedni od drugih, te na taj način osvježiti kulturni i društveni život Velike Kladuše novim idejama i dešavanjima. Od početka augusta do kraja 2019. godine, Alternativni dom kulture će biti otvoren za sve građane pet dana sedmično", kazali su iz Centra za demokratizaciju društva "Naša zajednica" koja upravlja ovom ustanovom.

Centar će biti otvoren mini koncertom autorskog dua KamoSutra kojeg čine Amir Mahmutović i Elvis Ćerimović, a već 2. augusta će biti upriličena prva projekcija filma "Vitez bibliotekar" i izložba slika Hasan Bekanovića.

Alternativni dom kulture radit će svaki dan od srijede do nedjelje u terminu od 12 do 20 sati.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!