Marketing USKinfo.ba
Monstruozna majka pravda se bolešću!

KRIVIČNO DJELO

Monstruozna majka pravda se bolešću!

Objavljeno na dan 21.02.2018 - 11:16 | Izvor: USKinfo.ba | usn.co.ba


U Županijskom sudu u Puli počelo je suđenje Kjari Pašić (Chiara, 32) i maloljetnoj Marijani L. (14), koje su optužene za svirepo ubistvo Kjarinog trogodišnjeg sina D. P. u maju prošle godine u Puli. Dječak je bio državljanin BiH i rođen je u Bihaću.

Ročište na kojem su saslušana tri svjedoka, među kojima su očuh i majka maloljetnice, bilo je zatvoreno za javnost. Kjarin advokat Davor Štorga rekao je da je istina drugačija nego što su to mediji prikazali.

Prenijele tijelo 

– Postupak je tajan. Činjenice će biti, sigurno, iznenađujuće – kazao je Štorga.

On smatra da njegovoj branjenici nije mjesto u pritvoru, jer se ona mora liječiti.

– Postoji niz propisa koji brane da se govori o nečijoj bolesti – govorio je Štorga.

Prema optužnici, bešćutna majka i problematična maloljetnica dječaka su po dogovoru ugušile u Kjarinom stanu u Akvilejskom prilazu u Puli. Nakon toga pokušale su prikriti zločin. Njegovo tijelo umotale su u dekicu, stavile ga u dječija kolica i pod okriljem noći odvezle na predio napuštene kasarne ”Vallelunga”.

Lagala u policiji

Kjara je do koljena zagazila u morski plićak nedaleko od obale, gdje je dječakovo tijelo odložila u more. Maloljetnica joj je zbog mraka mobitelom osvjetljavala prostor da se ne spotakne. Nakon što su se riješile tijela, odbacile su kolica i dekicu pokraj i unutar ruševina kasarne „Vallelunga“.

Samo nekoliko sati nakon zločina, monstruozna majka otišla je u pulsku policiju i prijavila lažni nestanak sina. Policija se odmah digla na noge u potrazi za dječakom. Kjara je policajcima kazala da je sina odvela u park da se igra s djecom te da ga je tu ostavila. Međutim, istražitelji nisu nasjeli na njenu priču, a ubrzo je uslijedio šokantan obrat. Kjara se slomila na ispitivanju, sve priznala i sama policajce odvela do obale, gdje je u plićaku bilo dječakovo tijelo.

Otac želio doći na ročište 

Dječakov otac Rešid Pašić iz Velike Kladuše u vrijeme ubistva bio je u zatvoru. Izdržavao je trogodišnju kaznu jer je pretukao Kjaru i njenog ljubavnika nakon što ih je uhvatio u krevetu. Kadifa Pašić, tetka ubijenog dječaka, prije početka suđenja otkrila je novinarima da je njen brat Rešid u teškom psihičkom stanju.

– Želio je pratiti suđenje, ali rekli smo mu da to ne traži jer ne želimo da gleda i sluša šta su sve radile djetetu. Planiramo doći 26. februara – rekla je Kadifa i dodala da će svaka kazna za Kjaru biti preblaga te da dijete niko ne može vratiti.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2015 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!