Moore: Srebreničani imaju našu podršku i zaslužuju našu pažnju

OSCE u Srebrenici

Moore: Srebreničani imaju našu podršku i zaslužuju našu pažnju

Objavljeno na dan 16.06.2017 - 13:58 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


''Želimo vidjeti pozitivne primjere i korake u Srebrenici. Ova općina je bitna iz historijskih razloga i Srebreničani su zaslužili našu pažnju i imaju našu podršku", izjavio je danas u Srebrenici šef Misije OSCE-a u BiH Jonathan Moore nakon susreta s predsjednikom Organizacionog odbora za obilježavanje 22. godišnjice genocida u Srebrenici Ćamilom Durakovićem.

Poručio je da je OSCE prisutan svaki dan u Srebrenici, zahvaljujući OSCE-ovom timu u tom gradu, a najavio je da će zajedno sa svojim kolegama prisustvovati komemoraciji 11. jula u Potočarima.

Moore i Duraković su, osim o organizaciji 22. godišnjice genocida u Srebrenici, razgovarali i o aktuelnoj političkoj situaciji u toj općini.

"Rekao sam svoje mišljenje o političkoj situaciji u Srebrenici koje može biti prihvaćeno ili ne. Ipak, mislim da imamo tešku političku situaciju koja sigurno nije održiva. Trenutno smo mjesto gdje se funkcije najbrže izmjenjuju u BiH", ocijenio je Duraković.

Ističe da su sredstva za obilježavanje 22. godišnjice genocida osigurali Vijeće ministara, Kanton Sarajevo i Federalna vlada.

"Drago mi je da trenutna vlast nije imala ništa protiv da naslijedi stavku koja se odnosi na obilježavanje genocida. Narednih dana vidjet ćemo kako će ići realizacija. Već uveliko realiziramo aktivnosti, a posebno kad je u pitanju 'Marš mira' koji počinje prije 11. jula. Ne očekujem nikakve opstrukcije u vezi s obilježavanjem 22. godišnjice genocida",- naglasio je Duraković.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!