Mostar: U velikom požaru izgorjele vodovodne cijevi na zemljištu JP Vodovod

Vatra ugašena

Mostar: U velikom požaru izgorjele vodovodne cijevi na zemljištu JP Vodovod

Objavljeno na dan 23.06.2021 - 17:55 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


U velikom požaru koji je danas oko 15:30 sati izbio u mostarskom naselju Rodoč izgorjele su vodovodne cijevi koje su bile skladištene na zemljištu Javnog preduzeća Vodovod.
Iz Profesionalne vatrogasne jedinice Mostar za Klix.ba kažu kako je požar velikih razmjera ugašen oko 17:15 sati nakon više od dva sata borbe sa vatrenom stihijom.

Prema prvim informacijama s terena, vatreni plamen prvobitno je zahvatio travu i nisko rastinje te se proširio na ograđeni krug zemljišta JP Vodovod, gdje je vatra zahvatila skladištene cijevi i jednu prikolicu.

Dežurni Profesionane vatrogasne jedinice Mostar rekao nam je, dok su vatrogasne ekipe požar gasile u naselju Rodoč, da se novo požarište pojavilo na Bišće polju u blizini Energopetrolove pumpe.

Na tom području također je gorila trava i nisko rastinje, te su vatrogasne ekipe odmah tamo usmjerene na intervenciju. I taj požar je ugašen.

Ističe da je opasna svaka iskrica u ovom periodu kada su temperature zraka više od 35 stepeni, a da mostarski vatogasci zbog toga imaju pune ruke posla. Iz PVB Mostar kažu nam da im je ovo danas već peta intervencija.

Foto: G. Š./Klix.baTAGOVI

PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!